Gulyásleves
Hozzávalók:
fél kiló sertés gulyáshús (esetleg marhahús)
6 db közepes hagyma
pirospaprika
köménymag
só, vegeta
gulyáskrém
5 db sárgarépa
1 db karalábé
egy kevés zeller
1 szár póréhagyma
4 db közepes krumpli
Nokedlihez:
1, esetleg 2 db tojás
liszt
víz
A hagymát megpucolom és apró kockára vágom. Egy nagy fazékba rakom és olajon megdinsztelem. A hagymát pirospaprikával és gulyáskrémmel izesítem, majd belteszem a kockára vágott húst., és megszórom köménymaggal. (Eddig olyan, mintha pörköltet készítettem volna.) Hagyom a húst saját levében főni, majd egy kis idő múlva felöntöm vízzel és beleteszem a megtisztított és kockára vágott sárgarépát, karalábét, és zellert. A póréhagymát egészben rakom bele, és a végén kiveszem. Sóval és vegetával izesítem, de csak óvatosan, mert a gulyáskrém is sós. Ha ez megvan, lassú tűzön főzöm kb 1-1,5 órát. Ha a hús megpuhult, beleteszem a levesbe a szintén megtisztított, kockára vágott krumplit. Míg a krumpli is megfő, kikeverem a nokedlit, és ha a krumpli is puha, a levesbe szaggatom.

